kolmapäev, 17. aprill 2013

KONTSERT VALGU KOOLIS























Teisipäeval,23. aprillil kell 12 toimub Valgu mõisas kaunis ja kirglik kammerkontsert, kus esinevad sopran Kai Kallastu ning klavessinist Marju Riisikamp. Kontsert on tasuta.

Claudio Monteverdile on omistatud ooperižanri sünni juures oluline roll. 1607. aastal ilmavalgust näinud ooperit Orfeus (L´Orfeo) on tänapäeval korduvalt nähtud-kuuldud. Helilooja sarmikaid väikevorme tunneb aga eesti publik vähem. Monteverdi soolomadrigalide lüürilistele pihtimustele on helilooja leidnud nüansirohke muusikalise vormi. Tema varabarokile iseloomulik kirglik stiil toetub nö sõnamaalingutele. Lauluteksti meeleolu aitavad esile tuua rohked ornamendid nii vokaal- kui ka saatepartiis ning saatepartii erilised väljendusvõtted.

Sopran Kai Kallastu on õppinud laulmist Metropolia Ülikoolis Soomes ning osalenud paljudel meistrikursustel. Tema õpetajateks on olnud Malle Raid, Matti Pelo, Johanna Bister ja Irina Gavrilovici. Kai Kallastu on esinenud ooperilaulja, muusikateatriartisti, kammermuusiku ja mitmete orkestrite solistina. Tema repertuaar hõlmab teoseid renessansist nüüdismuusikani ning ta on olnud mitmete heliloojate eksperimentaalsete vokaalteoste esmaesitaja. Ta on olnud Eesti Interpreetide Liidu stipendiaat aastatel 2009, 2010 ja 2012. (http://www.kallastu.ee/)

Klavessinist ja organist Marju Riisikamp õppis Tallinna Riiklikus Konservatooriumis klaveri erialal ning täiendas ennast oreli ja klavessiini alal Leedus, Venemaal, Hollandis, Saksamaal, Šveitsis ja Itaalias. Tema õpetajateks on olnud Virve Lippus, Hugo Lepnurm, Taivo Niitvägi, Christopher Stembridge, Luigi Ferdinando Tagliavini, Pieter van Dijk, Marieke Spaans ja Edoardo Bellotti. Ta on osalenud paljude eesti vanamuusikaansamblite töös, esitanud continuopartiid Riia ooperis Händeli Alcina etendustel. Arvukad esinemised nii solisti kui ka ansamblistina on teda viinud Soome, Rootsi, Venemaale, Leetu, Lätti, Saksamaale ja Itaaliasse. Andnud välja kaks CD-d: "Espressione" ja "Renaissance organ music from England and Italy". Ta oli 2010. aastal Eesti Interpreetide Liidu stipendiaat.

Kontsert toimub Eesti Kultuurkapitali, Pärnu Ooperi, Eesti Interpreetide Liidu ja Võidula mõisa koostöös

www.ooper.parnu.ee
Pärnu Ooper

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar